Rólam...

 


 

 

 A jóga és én

Kb. 10 évvel ezelőtt voltam életem első női jóga óráján, aminek alig vártam a végét… akkor nehezemre esett az állandó pörgést megszakítani és másfél órára nyugalomban lenni, lágy zenére relaxálni, kikapcsolni a gondolataimat és egy kis időre csak magamra figyelni. A jóga elhívás, egy érintés, amely nemcsak a fizikai testedet érinti meg, hanem a lelkedet is szólítja, simogatja.

A kezdeti, nem annyira kellemes tapasztalat után főleg a testi igénybevételt, állóképességet tesztelő hot jóga (Bikram és Barkan) irányában teljesedtem ki. Itt az izzasztó gyakorlatok közben sikerült kikapcsolni elmém állandó zakatolását és bár sokszor remegett a testem a pózok kitartásától, mégis azt éreztem: most pihenek.

 

A nő és én

A női sajátosságok, szerepek és lélek, szintén nagyjából 10 éve érdekel nagyon. Azóta vizsgálom a saját működésem, reakcióm és falom az erről szóló szakirodalmat, kutatom a kérdéseimre a válaszokat. Minél nagyobb ismeretre teszek szert, annál jobban érzem, elveszek a szerteágazó, de ugyanakkor mégis valahogy összefüggő információhalmazban.
Hogy jobban megértsem önmagam és a női működést Remek Esteket rendeztem, amely főként nőknek szóló előadások, beszélgetések voltak, de a férfiak is igencsak érdeklődtek a programok iránt. Ezért párkapcsolati kérdéseket is megvitattunk egy-egy ilyen esten, többek közt a Magnet Közösségi Házban, vagy az Everness Fesztiválon.Az Anaya és én

Számomra az Anaya Női Jóga, mint egy kosár tartja és fogja össze mindazt, amit már tudok és tapasztaltam, azzal a még felfedezni váró területtel, ami még előttem áll. Elhívást éreztem arra, hogy megosszam a hozzám hasonlóan kíváncsi és érdeklődő nőkkel azt, amit már átadhatok, és együtt gyakorolhassam általuk az előttem még ismeretlent.

Beértem és megérkeztem a jóga filozófiához. Több irányzat közül egy mély gyökerekig visszanyúló, nagyon letisztult és a világi életben is követhető tradíciót kerestem, így köteleződtem el a Himalájai Jóga tanításai felé.

"A Nap, a Hold, a csillagok és az összes égitest, amit csak el tudunk képzelni a világegyetemben nem mások, mint az egyetlen Fény apró szikrái - és ez a Fény bennünk van."
                                                                                                                                         Szvámi Ráma
A saját fényem kiteljesítésében Kornhoffer Tünde jógaterapeuta van segítségemre, akinek az Anaya Női Jógát, mint eszközt köszönhetem.

Az Anaya női jóga küldetése a szakrális női minőségek tudatosságba történő emelése, az örömteli és elégedett női lét támogatása, a szenvedések enyhítése.

Szeretünk énekelni, táncolni és örülni, gyöngyöt fűzni, jógázni, csendben lenni... és szeretnénk gyermekeinket szeretetszövetségben, férjünkkel örömben nevelni. Szeretnénk nővérekkel kapcsolódni, és erős női körökben tanulni a női sajátosságokat, és támogatni egymást, amiben lehetséges. 

A gyermekáldás

Nem is tudtam ezen a fenti képen, hogy a ragyogásomat egy apró élet is segítette a méhemben. Amikor ez az isteni ajándék világossá vált számomra, kézenfekvő döntés lett, hogy az éppen akkor induló Anaya Kismama jógaoktatói képzést is elvégezzem. Várandós kismamaként ez a képzés nagyon hasznos volt számomra, mert mindazt amit tanultunk a testünk működéséről, a trimeszterek sajátosságairól, aztán a szülésre való felkészülésről mind-mind személyesen tapasztalhattam meg, szinte a képzéssel egy időben. A 2017-es évből 40 hét tehát a csodás várakozással telt, míg Máté fiam október 17-én úgy döntött nem várakoztat tovább, világra jön. Életem legszebb éve volt, csodákkal teli. Szinte egyszerre lettem feleség és anya, így a női létformák két legnehezebb és legnemesebb feladatát vállaltam magamra. A kisfiam szépen cseperedik azóta, én meg sok mindenen keresztülmentem, amíg anyává értem, bár ez a folyamat egy életre szól!

 

Anaya kismama és baba-mama jóga, szülés felkészítő

Elég hamar - engem is meglepett - hogy elkezdtem Anaya Kismama jógát tartani Érden. Az a heti másfél óra, amit kismama társaságban töltök nagyon töltő, kikapcsoló számomra és bízom benne a résztvevő kismamák számára pedig hasznos segítség, amikor a babájukkal és magukkal foglalkozhatnak. Kisfiam pedig mindeközben többnyire apukájával időzik, így egy füst alatt megvan a heti apa-baba program is! A baba-mama jógát már Mátéval együtt tartjuk.
Szeretném továbbadni az örömteli várandósság érzését és lehetőségét, ennek kulcsa testünk ismerete, megbecsülése, lelkünk szeretgetése és kapcsolatfelvétel a babánkkal. Elhívást érzek, hogy a kismamákat a háborítatlan szülésre is felkészítsem. Azt vallom, ha a kismama tudja, hogy mi folyik a testében, a vajúdásnak milyen szakaszai és ismérvei vannak, illetve mit is jelent a szülés a nő életében, akkor nagyobb eséllyel szülnek fájdalommentesen, mély átéléssel a nők és születnek méltó körülmények közé, boldogan a babák. Ez a hivatásom, mindamellett, hogy a főállásom mégis csak az, hogy édesanya és feleség vagyok! Gyönyörű szolgálat mind a kettő!


A Remek Est Anaya Női Jóga, Kismama Jóga, Baba-Mama Jóga és Te

Hozz kényelmes, lehetőleg természetes alapanyagból készült ruhát, amiben fesztelenül tudsz mozogni, bemelegítő és nyújtó-hajlító gyakorlatokat végezni. Ha nem tudsz „Buddha-mód” ülni, használhatsz széket is, a cél az, hogy 90 percig jól érezd magad, kapcsolatba kerülj önmagaddal és babáddal, a szépségeddel, a jóságoddal, ellazulj és feltöltődj, hogy sugárzó örömöd másokra is kiterjedhessen.
Jóga matrac és egyéb kényelmi kellékek vannak, de ha szeretnéd, hozhatod a saját felszerelésed is. Kérlek, érkezz 5-10 perccel az óra előtt, hogy kényelmesen átöltözhess és megérkezhess.
A baba-mama jóga 60 perces. A foglalkozásokon különböző korú babák és gyerekek vannak, így az órák menete változó.


Bővebb információ, jelentkezés:

Ölvedi Réka
reka@remekelet.hu
+36 70 231 9622

 Szeretettel várlak
női körömben megtapasztalni és feléleszteni a bennünk élő istennőket a saját magunk és a környezetünk legnagyobb örömre!

:)

 


Töltődj. Fejlődj. Szórakozz.

A Remek Élet Karnyújtásnyira. Akarod?